Vi spurte 5 på senteret

av | okt 19, 2021 | Nyheter

Dette er årsakene til at leietakerne stortrives på Innovasjonssenteret

Å være en del av et fellesskap, en god kantine, flotte lokaler og haugevis med inspirasjon. Dette er blant årsakene til at leietakerne stortrives på Siva Innovasjonssenter (tidligere Forskningsparken).

Anna Dranovska ved Siva Innovasjonssenter

Anna Dranovska (27) 
Markedsjef og forretningsutvikler Medsensio

Kan du fortelle om deg selv og bedriften Medsensio?
­– Jeg og Johan Ravn startet selskapet i 2017, utfra et forskningsprosjekt ved Universitetet i Tromsø. I starten av 2021 vil vi være totalt seks ansatte. Medsensio utvikler et verktøy som bruker kunstig intelligens til å analysere pust. Verktøyet kan brukes til å hjelpe mennesker med kroniske lungesykdommer. Vi er også med i en prosjektgruppe som forsker på hvordan begrense koronasmitte. 

Hva er det beste med å ha kontor på Siva Innovasjonssenter?
– Jeg synes det er flott å være en del av et større fellesskap og miljø. Det føles som at vi er kollegaer, til tross for at vi ikke jobber i samme bedrift. Oppstartsbedriftene følger hverandre tett, vi lærer av hverandre og heier hverandre fram. Vi har en bjelle vi ringer i når noen får finansering for prosjektene, og særlig på tampen av sommeren hørte vi den ganske ofte. Da ble det mye feiring! 

Hvilken innovasjon synes du er den mest spennende på senteret (bortsett fra din/deres egen)?
– Det er vanskelig å peke på én enkelt case. Når vi sitter så tett sammen som vi gjør, og følger hverandres opp- og nedturer, så blir man veldig engasjert i mange ulike prosjekter. Men jeg synes det er kult med teknologibaserte bedrifter som ikke nødvendigvis jobber med hav eller Arktis. I prinsippet kunne de vært hvor som helst, men de er altså her i Tromsø. 

Hvilken historisk oppfinnelse skulle du ønske du hadde kommet på selv?
– Jeg er ikke så opptatt av å finne opp noe. For meg er det mye viktigere å kunne foredle og ta de gode ideene videre. Og å være en del av det stort, men godt sammensatt team.

Børge Sørvoll ved Siva Innovasjonssenter

Børge Sørvoll (44)
Økonomiansvarlig ArcticZymes Technologies

Hva er ArcticZymes Technologies?
– Vi er et bioteknologiselskap som produserer, utvikler og selger enzymer. Disse enzymene brukes primært innenfor molekylær diagnostikk, molekylær forskning og genterapi. Vi arbeider også med enzymer som kan brukes i både testing og i en framtidig vaksine av Covid-19. Det er fint å være med på noe som kan gjøre en forskjell i dagens situasjon. ArcticZymes har eksistert i 30 år, og vi har i dag 40 ansatte. 

Hva er det beste med å ha kontor på Siva Innovasjonssenter?
– Jeg synes det er flott at vi er så mange bedrifter samlet på ett sted. Det gjør at man blir en del av et fellesskap, og at man alltid har noen å snakke med – og noe å snakke om. Dessuten er det en fordel at vi har nærhet til samarbeidspartnere, som for eksempel UiT og Norinnova. 

Hvilken innovasjon synes du er den mest spennende på senteret (bortsett fra din/deres egen)?
– Jeg synes det er så mye spennende som foregår her at det er vanskelig å velge ut én bedrift. Men jeg har sansen for de bedriftene som viser innovasjon og samarbeidsevne, som har et ønske om å gjøre flere ting sammen og å skape et enda større miljø. 

Hvilken historisk oppfinnelse skulle du ønske du hadde kommet på selv?
– Ski, fordi jeg er glad i å gå på ski i vintersesongen.

Marianne Hjemgård Johansen ved Siva Innovasjonssenter

Marianne Hjemgård Johansen (40)
KUNDERÅDGIVER EASYMEETING

Hvordan vil du beskrive Easymeeting?
– Easymeeting utvikler en plattform for trygg og enkel videokommunikasjon og velferdsteknologi over nett. De fleste kundene våre er kommuner, utdanningssektoren og innen helse. Vi er 13 ansatte i Norge og én i USA. Hovedkontoret vårt er her på Siva Innovasjonssenter i Tromsø.

Hva er det beste med å ha kontor på Siva Innovasjonssenter?
– Vi opplever at Siva alltid er på tilbudssiden, og behjelpelig med å finne gode løsninger for oss. Vi flyttet inn på senteret for litt over et år siden. Disse lokalene vi har nå var ikke ledige da, og det ble derfor ordnet med midlertidige kontorer til oss. Vi kunne flytte inn her i vår – i flotte, nyoppussede lokaler. Det er også flott at vi blir møtt av blide, smilende folk på Linken hver morgen. Til slutt vil jeg trekke fram ei topp kantine, treningsrom og gode parkeringsmuligheter for både bil og sykkel. 

Hvilken innovasjon synes du er den mest spennende på senteret (bortsett fra din/deres egen)?
– Det er så mye som skjer her på senteret at jeg ikke klarer å få med meg hva alle driver med. Men jeg synes det er mye spennende som skjer på Norinnova og på Nasjonalt senter for e-helseforskning. 

Hvilken historisk oppfinnelse skulle du ønske du hadde kommet på selv?
– Vanskelig spørsmål, men jeg tror kanskje jeg bare må si Internett. Som gir oss ubegrenset tilgang til informasjon og muligheter for kommunikasjon man før bare kunne drømme om. Dessuten hadde det jo vært bra å kunne komme opp med en kur mot kreft. 

Stefan Plapp kjøkkensjef for Mersmak ved Siva Innovasjonssenter

Stefan Plapp (53)
Kjøkkensjef/avdelingsleder Mersmak

Kan du fortelle om Mersmak?
– Mersmak driver kantina her på senteret, og serverer hver dag mat til mellom 700 og 800 mennesker. Vi leverer også catering til alle typer arrangementer, både til bedrifter og privat.  Vi startet opp her i 2003, og har siden den gang bygget oss sakte, men sikkert opp. Mersmak drifter i dag fem kantiner i Tromsø, og vi har til sammen 19 ansatte. NAV kjøper tjenester fra oss, deriblant avklaring og veiledning angående arbeidsevne og karrieremuligheter. Vi kan på denne måten bidra til å få mennesker ut i arbeid. 

Hva er det beste med å holde til på Siva Innovasjonssenter?
– Jeg synes det er flott å ligge midt i smørøyet her på senteret, og at vi får lov til å servere mat til så mange flotte folk hver dag. Jeg tør faktisk påstå at det bare er trivelige folk som jobber her på Innovasjonssenteret. Det er også bra å ha et stort, fint kjøkken – da er det virkelig gøy å holde på med kantinedrift. 

Hvilken innovasjon synes du er den mest spennende på senteret (bortsett fra din/deres egen)?
– Jeg synes egentlig at alt som skjer her er spennende og interessant. Miljøet er utrolig variert. Det handler bare om å komme i kontakt med folk og få dem til å fortelle, og da får du garantert høre om morsomme prosjekter. 

Hvilken historisk oppfinnelse skulle du ønske du hadde kommet på selv?
– Å drive kantine og catering uten dagens kjøle- og kuldeteknologi ville vært svært vanskelig. Derfor sier jeg rett og slett det!

Anne Ingeborg Myhr ved Siva Innovasjonssenter

Anne Ingeborg Myhr (56)
Direktør GenØk – Senter for biosikkerhet

Hvordan vil du beskrive GenØk – Senter for biosikkerhet?
– GenØk er en ideell, uavhengig stiftelse som forsker på trygg bruk av genteknologi. Vi fokuserer særlig på miljø-, helse- og samfunnsmessige konsekvenser ved anvendelse av denne type teknologi. I tillegg driver vi rådgivning, internasjonal kompetansebygging og undervisning innen fagfeltet biosikkerhet. Vi er i til sammen 16 ansatte, hvorav 13 sitter her på Siva Innovasjonssenter. For å kunne belyse problemstillinger fra mange ulike perspektiver har vi ulike bakgrunner – blant annet fra mikrobiologi, bioteknologi, samfunnsvitenskap og filosofi. 

Hva er det beste med å ha kontor på Siva Innovasjonssenter?
– Vi har vært her i 15 år, og er først og fremst veldig fornøyde med at vi alle kan være samlet på ett sted og at vi har laboratorium rett i nærheten. Det er gode fellestjenester her, som resepsjon, møterom, felles laboratorium hvor vi kan dele på kostbart utstyr og vaskeritjenester. Det er også en fordel å ligge nært UiT, og at vi kan samarbeide med enkelte av de andre leietakerne. 

Hvilken innovasjon synes du er den mest spennende på senteret (bortsett fra din/deres egen)?
– For oss på GenØk er det spennende å følge med på alt som skjer i bioteknologimiljøene. I tillegg synes jeg at droneforskningen, Norce og Nasjonalt senter for e-helseforskning er veldig interessant. 

Hvilken historisk oppfinnelse skulle du ønske du hadde kommet på selv?
– Crispr-teknologien. Dette er en revolusjon innen genteknologien, hvor man kan gjøre målrettede endringer i DNA i celler og organismer. Denne teknologien vil ha enormt mye å si innen både medisin, mat og miljø framover hvis den brukes på en ansvarlig og bærekraftig måte.

FAKTA

  • Siva Innovasjonssenter består av tre bygg som ligger i Breivika, like nedenfor Universitetssykehuset Nord-Norge.
  • Det er totalt 30.000 kvadratmeter hvor rundt 50 virksomheter med til sammen 800 ansatte jobber.
  • I disse lokalene finner man en velrennomert kantine, egen avdeling av Kaffebønna og konferanselokaler med tilgang til helt ny teknologi.

Er du interessert i å leie lokale på Siva Innovasjonssenter?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Kontakt oss