Nå har tromsøgründerne fått tre mill. fra nye investorer

av | okt 15, 2021 | Nyheter

– valg av kontorplass ble avgjørende for spillselskapet

Jørgen Eiane og Martin Mathisen ved kontoret på Siva Innovasjonssenter.
UTVIKLERE: Fra kontoret på Siva Innovasjonssenter i Breivika jobber Jørgen Eiane og Martin Mathisen med å utvikle et nytt og unikt mobilspill der man kan bruke mobilkameraet til å finne og løse rebuser.

Start up-bedriften PAZZING jobber med å utvikle et splitter nytt mobilspillkonsept. De valgte tidlig å bli en del av det unike kontorfellesskapet på Siva Innovasjonssenter, og det valget har bidratt til at de har klart å hente mange millioner i investeringer og offentlige tilskudd.

Se for deg at du er ute og går. Du har med deg mobilen og gjennom mobilkameraet kan du se et sverd som sitter fast i en stor stein. For å få ut sverdet må du løse oppgaver på steinen. Slik fungerer mobilspillet PAZZING, som er under utvikling i Tromsø.

Mobilspillet beskrives som en blanding av Escape Room-rebuser og Pokémon Go – altså et rebusløp på mobilen og som blander sammen spill og virkelighet.

Spillselskapet PAZZING er startet av de to tromsømennene Jørgen Eiane og Martin Mathisen da de var studenter ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet. Derfra fant de veien til et spennende gründermiljø i Tromsø.

Unikt miljø

Norinnova holder til på Siva Innovasjonssenter i Breivika, tidligere kjent som forskningsparken. Der hjelper de mindre selskaper med kompetanseutvikling og kommersialisering av forskning. Hos kontorlokalene til Norinnova sitter det flere selskaper som holder på å utvikle noe nytt. Men Norinnova er bare en del av den spennende miksen av forsknings- og gründerbedrifter som holder til i byggene til Siva Innovasjonssenter – hvor det både er god plass og ledige lokaler til flere bedrifter som vil inn i et slikt miljø.

For PAZZING ble veien fra universitetet til Siva Innovasjonssenter i Breivika kort. Som studenter søkte de om støtte fra Forskningsrådets «Stud-Ent»-program og var en av bedriftene som fikk en million kroner.

– Vi ble tipset av noen ansatte ved universitet om Norinnova, som senere hjalp oss i søknadsprosessen til «STUD-ENT»-programmet til Forskningsrådet. Deretter ble vi med i Norinnovas «Startup IX»-program, noe som inkluderer kontorplass, rådgivning og faglig kompetanse fra dem. Norinnova har også investert i bedriften vår, forteller Martin Mathisen.

De to gründerne er svært fornøyde med at deres bedrift har fått vokse akkurat her.

– Det har hatt mye å si å komme inn i et kompetansemiljø. Det har vært viktig og lærerikt og Norinnova har blant annet hjulpet oss gjennom de første finansieringsrundene, sier Jørgen Eiane.

Møtte investorer

De har vært gjennom flere runder der de har søkt offentlig støtte. I 2019 fikk selskapet 100.000 kroner da de stakk av med førsteplassen i start up-konkurransen «Arctic Accelerator». De har også fått til sammen 875.000 kroner fra Innovasjon Norge, Nordnorsk Filmsenter og DOGA. Denne sommeren har PAZZING vært på sin første investorrunde – noe som har gitt resultater.

– En investorrunde er egentlig en lang prosess der man jobber med å bygge kontakter og nettverk, som igjen kan hjelpe deg å finne mulige investorer eller investere selv. Man holder en løpende kontakt med personer som man tror kan være en match og til slutt setter man en frist på når investorene må bestemme seg for om de vil være med eller ikke. Denne sommeren har vi klart å hente inn rundt tre millioner kroner, forteller Mathisen.

Veldig stort – og litt skummelt

Det er ikke en selvfølge at en investorrunde blir så vellykket og de to gründerne er svært fornøyde med resultatet.

– At vi klarte det føles veldig bra, særlig med tanke på at vi er unge gründere. Det er få som klarer å hente private investeringer og det stilles høye krav fra investorene. Det er derfor veldig stort at flere investorer har valgt å investere i vår bedrift, og samtidig føler vi et stort ansvar og engasjement for at investeringene anvendes best mulig, sier Mathisen.

Det skjer mye spennende på Siva innovasjonssenter i tiden fremover og det statseide selskapet har store planer for utviklingen av senteret. PAZZING er blant selskapene som står overfor et spennende år – de skal ansatte to nye personer og har som mål at mobilspillet skal bli tilgjengelig.

Synes du det høres spennende ut å være en del av kontor- og gründermiljøet på Siva Innovasjonssenter? Det er ledige lokaler til leie for alle typer bedrifter.

Fakta

  • Siva Innovasjonssenter består av tre bygg som ligger i Breivika, like nedenfor Universitetssykehuset Nord-Norge.
  • Det er totalt 25.000 kvadratmeter hvor rundt 50 virksomheter med til sammen 800 ansatte jobber.
  • I disse lokalene finner man en velrennomert kantine, egen avdeling av Kaffebønna og konferanselokaler med tilgang til helt ny teknologi.

Er du interessert i å leie lokale på Siva Innovasjonssenter?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Kontakt oss